الجمعة، 3 ديسمبر 2010

طريقه عمل المفتقة

طريقه عمل المفتقة

العواف عليكم ...

شكلكوا هفتان ومش عاجبنى حكاية الديت اللى بتعملوها دى ... فقولت اعمل حاجة مفيدة واقولكوا طريقة عمل المفتقة..

المقادير : كيلو عسل أسود + ربع كوب زيت + 2 ملعقه كبيرة دقيق + ثمن كيلو حلبه ناعمه + 3 ملاعق كبيرة سمسمـ + نصف كيلو فول سودانى مقشر ومفرى غليظاً

الطريقه: يقدح الزيت ويضاف إليه الدقيق مع التقليب حتى يصفر لونه فيضاف إليه العسل ويتركـ يعقد على نار هادئه مدة 10 دقائق ثمـ تضاف الحلبه على دفعات مع التقليب المستمر حتى تغلظ قوامها فترفع بعيداً عن النار

يحمر السمسمـ والسودانى فى قليل من الزيت ثمـ تضاف إلى الحلبه وتقلب وتتركـ حتى تبرد ثمـ تعبأ فى برطمان ويآكل منها بالعيش

وبالهنا والشفا وتحيا مصر

هناك 3 تعليقات:

  1. ممتاز انا عندي بنت عدوها الأول والأخير الأكل رح اجرب وصفتك لكن يمكن ماتحبها لأن طعم الحلبة قوي
    تسلم ايديك

    ردحذف
  2. ههههههههههههههههههههههههههههههه
    ماشى
    بالهنا والشفا
    عندك حق هى خلاص باظت ومفيش امل فى حاجة
    نديها مفتقة بقى :)

    ردحذف
  3. أهلا وسهلا يا دكتور شربيني آآآسف يا شيف شربيني

    ردحذف